Dunia Si Comelku

Tuesday, March 10, 2009

upin ipin utk kali ketiga.....



kali ni weols nk bercerita la pulak about my niece n nephew..semalam weols bw diorg ni kuar jenjalan kat jusco tujuan utama nk tgk wayang cite GENG ala movie upin ipin tu...betul..betul..betul...hehehehe......dah janji ngn diorg ni lame dah..kesian lak kan..so kebetulan semalam cuti so weols pon book la ticket kul 3...naseb baik book ticket cpt...panggung penuh kot...
tp cam tak best la pulak kuar ngn diorg smlm coz weols tak bape sehat....permulaan nk demam...so cam tak bape nk meriah la sgt.


mase dlm perjalanan nk gerak ke jusco..blom samp 10 minit si kecik athirah tu dah lelap...lena....adoiyai....xpe la biar la di tido dulu...g pon time weols gerak g jusco pon awal lagi time tu....baru ku 1.40 camtu....mmg nk gerak awal sbb budget mmg parking susah nk dpt....huhuhu...mmg tepat tekaan weols...mmg parking full..jenuh la pusing2 cari parking alih parking kat roof top...amir ank sedara weols no.2 nampk parking kosong....wah..mate dia mmg cekap...sbb matanya boolat...hahaha..mata weols sepet jew....ngee.....so dah siap parking tu....weols pon dukung la si kecik yg sedang lena tu menuju terus ke kaunter tiket....so dah dpt ticket kena la tunggu je kat situ sbb si kecik ni tgh tido..tak larat weols nk dukung dia jalan2...dah la weols tak bape sihat....so weols ckp...we just sit here until 3 o'clock....pastu berbunyi la pulak si hanis...."u promise to buy a pop corn....lupe la tu..." adoiyai...dah makin besar petah pulak bercakap....hahaha...so weols pon bg la duit kat kakak anak sedar weols yg sulung....bdn dia lagi besar dr weols tau...ade org ckp weols adik dia...wohooo....muda terasa gitew kan....


lepas dah beli pop corn....amir nk g toilet katanya.....so weols pon pegi la bawak...otw nk g ke toilet tu si kecik ni pon terjaga....huhuhu...cam tau2 je dah nk dekat masuk panggung..so weols pon g la basuh muka dia...sementara nk masuk panggung tu weols bw la jalan2 kejap.....sekali jumpe la kuda pusing2 tu...si athirah dah tersenyum....so weols pon penuh kan la hajat dihati walaupon dia tak bercakap kan...ala2 memahami la...praktikal la nk jadik ibu mithali...wohooo....bile dah habis satu round tu weols pon ckp la kat dia..."ok lets go...." nk tau tak si kecik ni taknak turun...dia geleng2 kepala...tangan melekat kat pemegang kuda tu..adoiyai....nk taknak weols pon tukar la token lagi.....dah dua round nih...ade la ank cine ni duk menunggu tgk je kan....dlm hati weols....cpt la sket habes kan....dah abes round ke2 dia taknak turun lagi...huh mmg mati akal weols...last2 join skali ngn anak cine tu..round ketiga selamat duit weols sbb guna token cine tu hahaha.....dah abes round ke3 weols terpaksa la paksa dia turun jugak dr kuda tu.....tp athirah ni baek budaknya..dia tak meraung sgt...jenis paham bahasa la kot...weols ckp kat dia.."next time acu bw adik main kat situ lagi oke..." yg menjawab oke bukan si athirah tp si hanis kakak dia...


dekat dgn tgv tu ade playground....ade lagi 20 minit nk masuk panggung..so dr diorg boring..weols bw la diorg g main2 kat situ..mmg muka puas hati la suma2 anak sedara weols...skali skala xpe...bukan selalu pon....

tp senang je nnk ajak si athirah ni g masuk panggung..agaknya dah puas main kat playground la tu kan....cite upin ipin ni weols dah tgk tiga kali dah....first ngn vvip...second ngn abg sedara weols alan n his wife..third ngn anak2 sedara weols...pape pon upin ipin mmg best.....lik dr tgk wayang terus g klinik coz bdn weols makin panas n sakit kat sendi2....tp doc kata fever biase jew....utk anak2 sedara acu yg tersayang...next time kite njoy lagi ok...tp homework kena settle dulu ok....huhuhu...sekian dr buletin butterfly....zasss....

2 comments:

mummYaeesh on March 11, 2009 at 2:50 PM said...

ala shomelnye dak baju hooded purple tu...rasa nak sepak2 jek!

iena on March 12, 2009 at 5:43 AM said...

huhuhu..name dia athirah...
mmg sgt chomel ok...
nk jadik calon aweks yaeesh ke??
hehehehe....

(^_^)

Scars That Can Never Heal

God, please send me A lover which is kind The one who love me for who I really am.....







Tentang Ryhana

My photo
ipoh, perak, Malaysia
حسبي ربي جل اللَّه ما في قلبي غير اللَّه نور محمد صلى اللَّه لا إلــــه إلا اللَّـــه
 

OrkedLife Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting