Dunia Si Comelku

Saturday, March 7, 2009

bile dah lame tak berpanas............


utk n3 yg kali ni weols nk cite la sket pasal alam kerjaya weols kat uols....weols kerja kat salah sebuah syarikat Land Survey kat ipoh...Juruukur Saff....nk di jadikan cerita keje weols selalunya kat opis...tp pada suatu hari...eceh..suatu hari la pula....weols dah xde plan yg nk dibuat kire job dlm opis dah settle la...boss weols pon bg la arahan utk weols follow team site utk wat survey kat UITM seri iskandar....eleh..dekat je....huhuhu....slh satu sbb weols kena turun site...sbb weols antara yg bley handle alat di atas...yg di panggil Pocket Pc....pocket pc ni sbnr antara alat yg memudahkan keje ukur...tak perlu bw field book or culculator dah.....suma program dah di set dlm alat ni dgn software yg di bekalkan....

weols mulakan keje dengan pencarian batu sempadan utk mulakan keje....batu sempadan ni akan di jadikan base line...mula samp kat site hampa la jugak..coz batu sempadan yg sblm nih weols guna dah di tolak oleh pihak construction utk pembinaan skolah...antara tapak yg ofis weols survey gak..huhuhu.....budget skolah ni blom start lagi nk wat....xpe la....tinggal la beberapa batu sempadan yg masih boleh digunakan lagi....ngee....nk tgk batu sempadan tu ha yg kat pic atas nih.....


so bermula la keje ukur weols..matahari makin tinggi....alahai lupa la plak nk bw air kan....so terpaksa la wat muka tebal mintak kat budak2 site air....huhuhu...mmg panas la....bile samp utk garisan traverse yg area blakang uitm tu weols dah gelisah dah...yela dah la panas....nyamuk pulak bermanja2 kan....manja katanye...so,dengan sepontan mood pon jadik mcm pnas jugak....sian tajul tetiba kena marah..tp marah bersebab...dia dirisiap alat lmbt sgt....huhuhu.....kat atas ni antara kawasan site yg weols survey....kawasan ni nmpk clear tp hutan gile kot tepi tu...mmg kampung nyamuk la kan...hahaha...tepat kul 1 weols dah kemas2 alat utk pulang semula ke ipoh....masuk2 je kete terus letak muka btl dpn aircond..hahaha...sblm balik ipoh...weols pekena ABC..perghhh..mmg lega gile bile dpt ABC....semua senyap menghayati ABC...tp weols lupe nk snap pic coz mmg asyik menghirup ABC..hahaha...sekian dulu cerita seharian weols di site uitm...huhuhu....

2 comments:

mummYaeesh on March 8, 2009 at 1:53 AM said...

hamboi uols...mcm tak biasa kena panas lak..time comp,nsp, drag tak panas ke?/whoops lupe uols bwh kemah katanye...woohoo..

iena on March 10, 2009 at 6:08 AM said...

ha..baru nk ckp...yg nih panas direct..time event duk bawah khemah..so perlu ke dak2 site weols sediakan khemah utk weols kan...wohoo

(^_^)

Scars That Can Never Heal

God, please send me A lover which is kind The one who love me for who I really am.....







Tentang Ryhana

My photo
ipoh, perak, Malaysia
حسبي ربي جل اللَّه ما في قلبي غير اللَّه نور محمد صلى اللَّه لا إلــــه إلا اللَّـــه
 

OrkedLife Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting