Dunia Si Comelku

Tuesday, April 21, 2009

luahan seikhlasnya...



Puisi adalah ungkapan hati yang terbesar, saat mata melihat dan hati tersentuh maka kata-kata puitis akan keluar dari relung hati terdalam....
Kata2 ini memang tidak puitis...tapi inilah yang paling ku rasakan saat sebuah puisi tercipta... "saat mata melihat dan hati tersentuh"...


-------------------------------------------------------------------------------------------


Ya saya tau saya nakal (tp tak jahat oke..), mulut puaka, ratu sentap, kaki emo n macam² lagi la pandangan yg negatif. Saya terima tuh dgn hati yg terbuka.Tetapi perlu tau sifat n sikap weols mcm entri weols yg lalu [klik]. Saya mmg jenis yg sensitif, emosi cepat terusik.lately makin menjadik² n saya rase down sgt. Saya maybe tak boleh buang sifat kurniaan Illahi nih, tp Saya boleh kurangkan dan pendekkan jangkasama sentitif atau nama lainnyer, sentap! Itu yg terbaik yg dapat saya lakukan buat masa skrg. Saya memerlukan sokongan sumer pihak, bukan hentaman. Tp ntah la kan, bila insan² "tulang belakang" saya membuatkan saya terluka xkisah la secara senyap² or terbuka, saya akan rebah dan kebarangkalian utk lumpuh adalah sgt tinggi. Siapa insan² "tulang belakang" saya itu?
Family (Mak + adik beradik)
Sahabat²
Kekasih...


Kalo selama bkawan ngan saya ada yg tak suker sikap keterbukaan saya ngan "cakap lepas tp hati baik" nih, maafkan la saya. Maybe uols lebih suka saya bsikap "cakap belakang²" (mcm yg uols biase buat..whoops), insyaAllah akan weols akan pertimbangkan. Yes, saya tau maybe uols diluar sana ingin org lain jadi sebaik uols, menunjukkan setiap ciri² mahmudah, tanpa sekelumit pun mahu org lain mengetahui keburukan dan kelemahan diri, sori IT IS SOOOO NOT ME!


tak tau la klo ada org yg ingin bersahabat dgn saya dgn mengikut bayang² dan acuannya, tiada give & take dalam bersahabat. Pastu amik pendekatan memutuskan tali persahabatan biarpun secara senyap² kalo tidak menepati kriteria tsebut.


Maaf kalo terasa. Maaf kalo terasa. Maaf kalo terasa.


"Generally, kalu orang luar tiba2 menyindir secara sinis dengan niat atau tidak...tiada efek sedikitpun kat saya. Tapi kalau kata-kata itu keluar dari orang yang saya letak mereka di tempat istimewa dihati saya, kata-kata itu sememangnya melukakan".


Yes, I'm exactly like tat... Ntah la,kadang2 untuk meluahkan takot sendiri yg kecewa, tp bila dipendam dan dibiarkan ianya bagaikan big paper cut...(aiyoo,byk pedih oke..!!)."Membiarkan dia pergi itu bermakna meletakkan diri **** keluar dari garisan kehidupan dia. Tenang ke hidup macam tu? Sebab **** dah letakkan diri orang tu bukan di tempat istimewa seperti sebelum ini". Terima kasih atas pengiktirafan itu. Saya tau saya tidak semulia kamu yg menghampiri sifat Rasulullah. Semoga kamu mencapai taraf maksum kelak, saya doakan... Maaf lagi klo trasa.....
tp bila dh diluahkan,saya mcm menyesal pulak sbb dah wat org lain susah hati...bukan maksud utk melukakan cuma ingin betolkan keadaan...pengalaman sblm ni byk mengajar saya utk menyusun baris ayat sebelum dilontarkan...sbb tu la sy pilih lebih baik mendiamkan diri dan jauhkan diri dr mereka yg tak patut ade kat sekeliling sy...ade hikmah atas ape yg berlaku suma nih...tp saya masih bersyukur punya teman² yg masih ada walau mereka jauh dr diri saya tp tetap dkt dgn hati...
kecewa sbb manusia senang menghukum dr memaafkan dan beri peluang..selagi mereka mampu menghentam..mereka akan lakukan sehingga mati (hati)....zass

1 comments:

mummYaeesh on April 22, 2009 at 2:55 PM said...

wah gitew...iena marah dgn sape ni??
meh sini bgtau org..biar ku lempang sekor2!
3line ke 8 line ke paduliks!

(^_^)

Scars That Can Never Heal

God, please send me A lover which is kind The one who love me for who I really am.....







Tentang Ryhana

My photo
ipoh, perak, Malaysia
حسبي ربي جل اللَّه ما في قلبي غير اللَّه نور محمد صلى اللَّه لا إلــــه إلا اللَّـــه
 

OrkedLife Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting