Dunia Si Comelku

Wednesday, June 17, 2009

Tribute To Nur Nadia


Pada 18 Jun 2009 jam 12.15 malam (Selasa), Nur Nadia Salehuddin telah kembali ke rahmatullah setelah koma sejak Ahad Lepas. Nadia ni sepupu weols... Dia muda 2tahun dari weols....nadia menghembuskan nafasnya yg terakhir di Wad Rawatan Rapi (ICU) Hospital Ampang, waktu dia tenat weols tak sempat nk tgk sbb ari isnin mlm dia tenat...hari ahad tu kata makcik ita (mak nadia), nadia stabil je tp masih tak sedar....
Hari sabtu lepas nadia ni demam, her mum asked her to go to clinic,tp dia taknak..dia kata takpe demam biase je....dia nk beli ubat..kebetulan klinik yg nadia slalu pegi ni tutup..so dia pegi klinik lain.... esok paginya tgk muka dia dah naik merah-merah..nadia ni sensitif, alergic sgt... pastu terus bw ke hospital sbb dia mengadu susah nk bernafas....lepas pemeriksaan, nadia terus koma n di tahan di Wad ICU.....hmmm....
camtu je cara dia pergi...kenangan bersama dia akan tetap weols ingat samp ke hembusan nafas weols yg terakhir...antara sepupu-sepupu yang lain weols selalu ade ngn nadia kalo time balik kg or perjumpaan keluarga n ade sorang lagi sepupu weols...wana..kitorang selalu bertiga sbb umur lebih kurang cuma beza ngn weols 2tahun je....
nadia ni pandai budaknya...yela dari UPSR,PMR samp la ke SPM....suma keputusan cemerlang... straight A+ tau...... Best Student Matrik Gopeng dalam jurusan ACCOUNT.... skang dia tahun akhir di UM.... skang tgh semester break....

Dia ni jenis tak banyak ckp sgt....low profile je....soft spoken...fyi,nadia ni puteri tunggal dalam keluarga dia..yg tinggal kini,dua org adik lelaki dia je.....

gambar bersama insan tercinta


mungkin ini potret terakhir nadia bersama temannya...


potret bersama ibu yang tersayang

nadia,
saya doakan agar tenang awak disana,saya sentiasa akan mendoakan awak... saya akan kenang setiap detik kita bersama dulu dari usia kecil hingga kini... saya dan suma keluarga redha dan relakan pemergian awak nadia, "Ya ALLAH kau tempatkanlah saudaraku ini dikalangan orang-orang yang mendapat keampunan darimu, sesungguhnya Kau maha pengampun lagi penyayang, Kau rahmatilah rohnya.....amin.."
salam rindu yang berkekalan buatmu NUR NADIA..
AL-FATIHAH...

10 comments:

DAK NAKAL JIWAKACAW on June 17, 2009 at 8:40 PM said...

ermm..al fatihah...salam takziah...dariNya kita datang kepadaNya jua kita kembali...

iena on June 17, 2009 at 8:42 PM said...

Thank..yup agree with u...

ikiqzana on June 17, 2009 at 9:41 PM said...

iena.. zana dgr pon sedih.. umur muda lg dh pegi.. allah lebih syg kan dia.. semoga dia ditmptkn dikalangn org2 beriman.. AMIN.

takziah jugak wat keluarga arwah...

iena on June 17, 2009 at 10:01 PM said...

ye sis...kami sekeluarga terima ini sbg qada dan qadar dariNYA...

Drunbella on June 18, 2009 at 11:18 PM said...

takziah..Al-Fatihah..

helmie affandi chew on June 21, 2009 at 3:39 AM said...

al fatihah,
semoga rohnye dicucuri rahmat..
takziah..

CT NORAMIZA on June 21, 2009 at 5:05 PM said...

takziah utk iena sekeluarga, al fatihah.

LIEZ. on June 22, 2009 at 1:06 AM said...

cedih nyew..
takziah utk u & ur family..
al-fatihah..

Thee Who Fucks Pseudonym All The Time on June 22, 2009 at 11:15 PM said...

Dem.
Apa sebenaqnya sakit die?
Kau pun detail laa, dol.
Anyways, al-Fatihah.

iena on June 28, 2009 at 5:39 PM said...

actually, dia meninggal bukan sbb sakit...tp tersalah mkn ubat...rasenye dah cite kot kat dlm blog...dia demam sblm tu..

(^_^)

Scars That Can Never Heal

God, please send me A lover which is kind The one who love me for who I really am.....







Tentang Ryhana

My photo
ipoh, perak, Malaysia
حسبي ربي جل اللَّه ما في قلبي غير اللَّه نور محمد صلى اللَّه لا إلــــه إلا اللَّـــه
 

OrkedLife Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting