Dunia Si Comelku

Wednesday, January 13, 2010

Laman Sosial pilihan anda....


Memandangkan keadaan yg sgt boring utk ketika ini... maka pengaktifan utk hapdet blog grafnya makin meningkat.... ok la uols... topiknya kali ni Laman Sosial Pilihan Sanubari anda.... Skang ni dah macam2 ada... weols cite satu2 la k.... penglibatan weols dalam laman sosial ni start masa zaman muda-mudi sekolah lagi.... bermula dengan MIRC....lawak gile...!!~ time ni terkial2 la berchatting...mula2 tu malu2 je nk g cc sbb buta IT lagi time tu.... ini angkara sepupu weols la mengajar benda2 alam maya nih.... lepas tu di perkenalkan pula pada dunia friendster.... friendster ni weols start mase tahun 2004 tak silap... laman sosial pertama yg weols daftar...wohoo.... seronok la uols...sbb time ni weols baru je juge dpt pakai hp.... ape lagi, meriah la duniaku.. tp di alam maya je yg meriah waktu tu... sbb tahun 2004 tu ade beberapa cerita gelap yg malas nk ingat dalam dunia realiti weols....tu yg mengelejat je aktifnya....hahaha.... walhal time tu separa buta IT.... (ade ke separa buta IT...!!~ ah lantak...)




yg tak tahan tu siap ponteng skolah (mati la kalo mak aku tau..!!!~)..time tu weols form 6...dah gian sgt ngn berfriendster nih katanya... yela dpt berkenalan ngn org baru... yg ntah dtg dr mane2.... tp bahagia la kan... yg buat weols makin terjebak adalh kerana wan nurul ashkaan kawan sekolah weols...dia ni ilmu IT advance la dr weols time tu... bermulany dgn start dia invite utk join MYSPACE pulak....!!!~ baru je nk paham friendster dah di ajar nya pulak MYSPACE..... yg paling blur time tu...tang nk wat layout...mmg biol tahap gaban.... tak paham satu hape pon.... yg penting beria uols... siap scan gmbr pasport letak kan default photo....sgt poyo...hahaha....


samp la weols masuk blaja kat poli.... makin aktif la jugak sbb bertukar2 email dengan member poli.... maka makin meriah la dari sorang dua je yg weols kenal kat friendster tu jadik ramai la sket....makin lama makin ramai yg weols add sbb byk jupe kawan2 lama time skolah dulu... mcm reunion la konon.... pastu weols dah start berkecimpung (sgt berbahasa ryhana...) dalam dunia skuter... weols start aktif di MYSPACE.... kalo boleh suma pic yg letak gambo scooter weols add... motif???... huhuhu.... tp after kenal scooterist weols add by email la pulak xde la main add membuta tuli gitew kan....ahaks!!~ weols makin aktif di MYSPACE agak lame la...sbb MYSPACE(MS) lebih menarik dari FRIENDSTER(FS)... kenyataan ok... layout weols pon lebih meriah di MS berbanding FS.... dalam friendlist weols kat MS separuh weols kenal separuh lagi separuh kenal...kekeke.....dalam aktif di MS ade pulak la yg invite utk HI5,TAGGED,FACEBOOK dll..... yg penting di HI5 weols hanya sign up upload gambr n buat ape yg patut pastu tak bukak dah...huhuhu... Tagged pon weols buat step yg sama begitu juga dengan FB sbb tu weols mmg tak paham langsung ngn FB....


tp utk waktu kini dalam graph laman sosial weols..tangga yg teratas adalah FB.....wohoo....!!!!~ nk tau sbb ape??? sbb kat fb ni meriah...gabungan antara kawan2 weols di FS n MS.... yg bestnya kat FB sumanya yg weols kenal sajork yg di add... di TAGGED adalah satu2 nya laman sosial di mana weols nk kenal ngn manusia2 yg weols tak penah kenal..sorang pon weols tak kenal kat dalam tagged tu..hanya beberapa org saje yg weols mengenali secara dekat....yg boleh di bilang dengan telunjuk jari.... walhal kawan yg weols ade kat tagged mengalahkan senarai di semua laman sosial weols... makanya TAGGED memegang ranking tertinggi utk senarai kenalan...hohoho......


utk waktu dan ketika ini....boleh di katakan setiap hari weols berada di FB utk bersosial di alam maya... jupe ramai kawan lame..cikgu time skolah... kawan time kecik dulu...tak di lupakan juga kawan2 di blog mcm pojie, rizz, kak watie (kakak ni bukan setakat di alam maya weols jupe..hehehe...) ape2 pon... berkongsi ape saja di alam maya.... suka duka, pahit manis kehidupan.... dan yg terbaru..weols baru je sign up di twitter.... (walhal org lain dah lame sign up...ketinggalan la ko ryhana..)


so ...apakah laman sosial pilihan anda???
anda yg tentukan....

4 comments:

tigrismalaya on January 14, 2010 at 6:11 PM said...

teringat zaman mirc...tahun 96-97 ke gitiew..pc kawan kongsi ramai2...siap jadual lagik nak online, gle tul...

sekali dah chatting lupe siang malam..nak2 chat lak ngan mamat oversea..hihihihi..

||| PöJìé PööH ||| on February 3, 2010 at 4:36 AM said...

Aiyooo segalam macam dia join yer..
MiRC zaman² tok kaduk pas SPM, gegeh nih chat² pastu blinda date, yakinnn deknon jumpa skandal masa underage nih..
Hahah, Pojie punyer FS n MyS xtau idup lagi ker idak..
Tagged cam nyampah plak..
Hi5 xpnh ada sbb dah blambak sgt..
Blogger dan FB tetap dhatiku..
Krn dari mereka aku menemui mu.
Cewah!!!

myfuzzyworld on February 5, 2010 at 12:32 AM said...

Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

misz beauty on February 11, 2010 at 5:57 PM said...

mari join contest beauty.. jom jom!!! http://miszbeauty.blogspot.com/2010/02/beautys-story-contest.html

(^_^)

Scars That Can Never Heal

God, please send me A lover which is kind The one who love me for who I really am.....







Tentang Ryhana

My photo
ipoh, perak, Malaysia
حسبي ربي جل اللَّه ما في قلبي غير اللَّه نور محمد صلى اللَّه لا إلــــه إلا اللَّـــه
 

OrkedLife Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting